Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Συμπερίληψη Εν Δράσει», το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας άνοιξε τα πανιά του και ήρθε και στην Πάτρα!
Την Πέμπτη 11 Απριλίου η κα Κάτια Παπασπηλιοπούλου και η κα Μαρία Θρασυβουλίδη επισκέφτηκαν την Β τάξη του σχολείου μας και το 1ο ειδικό δημοτικό σχολείο Πάτρας. Υλοποίησαν εκπαιδευτικά εργαστήρια στα αντίστοιχα τμήματα που θα συμμετείχαν στη δράση προετοιμάζοντας έτσι τα δύο διαφορετικά κοινά για την κινηματογραφική τους συνάντηση.

Την Παρασκευή 12 Απριλίου η συμπερίληψη από θεωρία έγινε πράξη. Τα παιδιά της Β τάξης του σχολείου μας συνοδευόμενα από τις δασκάλες τους κ. Πάσχου Αγγελική και κ. Δάρμα Αθηνά συναντήθηκαν με τα παιδιά από το 1ο Ειδικό και τους δασκάλους τους και γνωρίστηκαν μέσα από ένα παιχνίδι γνωριμίας στην αίθουσα αναμονής του κινηματογράφου στην Veso mare.

Στη συνέχεια μοιραστήκαν μια κινηματογραφική εμπειρία επί ίσους όρους!
Κατά τη διάρκεια της προβολής των 7 ταινιών μικρού μήκους όλα τα παιδιά ήταν άψογα! Μετά την ολοκλήρωση της προβολής μαζεύτηκαν όλα τα παιδιά στο κέντρο της σκηνής και με την καθοδήγηση των συντονιστών του προγράμματος συμμετείχαν από κοινού σε παιχνίδια βασισμένα στις ταινίες. Ήταν μία πολύ όμορφη εμπειρία για ΟΛΟΥΣ μας!