Τα τμήματα ΣΤ1 και ΣΤ2 του σχολείου μας συμμετείχαν σε προγράμματα βραχείας παρέμβασης με θέμα την «Ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο». και «Μαθαίνω να κάνω επιλογές Κάπνισμα-Αλκοόλ»αντίστοιχα . Τα προγράμματα υλοποιήθηκε με την συμβολή της Ψυχολόγου Φαλτσέτα Μαριλίνας , και των Κοινωνικών Λειτουργών Κυρίτση Βίκη και Θεοδωροπούλου Νίκη επιστημονικών στελέχών του ΚΑΛΛΙΠΟΛΙΣ (Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Αχαΐας )
Σκοπός ήταν να ενημερωθούν οι μαθητές για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της χρήσης του διαδικτύου, να κατανοήσουν την έννοια της υπερβολικής ενασχόλησης με το διαδίκτυο, να εκπαιδευτούν στην ασφαλή πλοήγηση του διαδικτύου και στην προστασία τους από τους πιθανούς κινδύνους του και να κατανοήσουν πως μπορούν να διαχειριστούν δύσκολες συμπεριφορές και φαινόμενα στο διαδίκτυο μέσω της σωστής συνεργασίας με τους ενήλικες (γονείς και εκπαιδευτικοί).
Επίσης μέσα από παιχνίδια ρόλων,ανταλλαγή απόψεων και βιωμάτων των μαθητών,καταιγισμό ιδεών και καταγραφής τους,καταδείχτηκαν οι βλαπτικές συνέπειες του καπνίσματος και του αλκοόλ στη ζωή μας αφενός,και αφετέρου αποσαφινίστηκε ότι οι επιλογές μας-καλές ή κακές,σωστές ή λανθασμένες,είναι αυτές που καθορίζουν την πορεία μας,το μέλλον μας και ποιοι εν τέλει είμαστε… Κοντολογίς ,παίξαμε, αναλογιστήκαμε αναλύσαμε, σχεδιάσαμε,πειραματιστήκαμε….
Ευχαριστούμε , από καρδιάς ,για μια ακόμα φορά το ΚΑΛΛΙΠΟΛΙΣ για την πολύτιμη αυτή παρέμβασή του αλλά και για το γεγονός ότι πάντα μας στηρίζει και στέκεται αρωγός σε ό,τι ζητήσουμε!!!