Tην Τετάρτη 9/5 και την  Πέμπτη 10/05 επισκέφθηκαν το σχολείο μας οι μικροί μαθητές του 9ου και 73ου  Νηπιαγωγείου Πατρών αντίστοιχα στα πλαίσια του προγράμματος ομαλής μετάβασής στο Δημοτικό και ανταποδίδοντας την επίσκεψη που είχε προηγηθεί. Αρχικά οι μαθητές της τάξης Α΄ υποδέχτηκαν τα νήπια στην αυλή του σχολείου. Αφού χτύπησε το κουδούνι, οι μικροί καλεσμένοι πέρασαν στην αίθουσα των παιδιών  και κάθισαν ανάμεσά τους, στα θρανία που είχαν τοποθετηθεί. Έγινε συζήτηση για τα μαθήματα που διδάσκονται και τις άλλες δραστηριότητες που κάνουν. Ξεφύλλισαν μαζί τα βιβλία και τα μεγαλύτερα παιδιά τους διάβασαν κάποια από αυτά. Στη συνέχεια τραγούδησαν όλοι μαζί  τραγούδια.

Οι μαθητές του Α1 τους παρουσίασαν το θεατρικό δρώμενο « Η παρέλαση των φρούτων», που μιλούσε για τα φρούτα κάθε εποχής. Μετά ζωγράφισαν όλοι παρέα τα φρούτα της άνοιξης. Οι μαθητές μας πρόσφεραν στα νήπια να γευτούν φράουλες και κεράσια, τονίζοντας τη μεγάλη σημασία που έχουν τα φρούτα στην υγεία τους.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Με τους μαθητές του Α2 συμμετείχαν σε ένα μικρό θεατρικό παιχνίδι και γεύτηκαν φρουτοσαλάτες με φρούτα της εποχής που ετοίμασαν τα παιδιά.

Αφού έγινε ανταλλαγή δώρων, βγήκαν στην αυλή του σχολείου και έπαιξαν σκυταλοδρομίες με την καθοδήγηση της γυμνάστριας κ. Λέτας Πάσχου.

Κατόπιν τα παιδιά αποχαιρετίστηκαν και τα νήπια αποχώρησαν χαρούμενα με την υπόσχεση ότι θα τα αναμένουμε πάλι με αγάπη τον Σεπτέμβριο.

Αφήστε σχόλιο