Το τμήμα Α2 και Δ1 του σχολείου μας με τους εκπαιδευτικούς Νικολετα Παστου, Φωτεινή Σταθοπούλου και Σώρρα Κωνσταντίνο στο πλαίσιο του προγράμματος PLAY UNIFIED. LEARN UNIFIED των Special Olympics αλλά και της δράσης με στόχο τη δημιουργία σχολικού κήπου επισκέφτηκαν το 2ο Ειδικό σχολείο Πάτρας. Οι μαθητές αφού γνωρίστηκαν μεταξύ τους δημιούργησαν κοινές ομάδες εργασίας και φύτεψαν λουλούδια στους χώρους του σχολείου.
Όλα τα παιδία συνεργάστηκαν άψογα μεταξύ τους και έπειτα έπαιξαν παιχνίδια όλα μαζί.
Είναι ελπιδοφόρο να βλέπεις τους μαθητές μας να αγκαλιάζουν και να συνεργάζονται δημιουργικά μαζί με παιδιά με ιδιαίτερες ανάγκες. Γιατί τα παιδιά, αν εμείς οι μεγάλοι τα αφήσουμε, ξέρουν καλύτερα και μας δείχνουν το δρόμο για έναν κόσμο χωρίς προκαταλήψεις και διαφορές με αγάπη, αλληλοβοήθεια και ενσυναίσθηση….
Φυσικά όλο αυτό το χρωστάμε και στους εκπαιδευτικούς μας που έχουν εμφυσήσει στους μαθητές αυτές τις αξίες μέσα απο συνεχείς δράσεις…
Μπράβο στα παιδιά μας, στους εκπαιδευτικούς μας και ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Διευθύντρια του 2ου Ειδικου Σχολείου, Γκίκα Κωνσταντίνα, και στο εκπαιδευτικό προσωπικό της που συνέβαλλαν τα μέγιστα στις δράσεις αυτές και για τη φιλοξενία τους….