Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες

Ενόψει της λειτουργίας των σχολείων από την Δευτέρα 14/9/2020,εφαρμόζοντας τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και την υπ.αριθμ 114932/ΓΔ4/3092020(Β3710) ΚΥΑ του ΥΠΑΙΘ ,σας ενημερώνουμε για τα εξής:

Το σχολείο μας είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους μαθητές και τις μαθήτριες, έχοντας εφαρμόσει όλες τις οδηγίες και τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα όπως:

  • Είναι υποχρεωτική η χρήση προστατευτικής μη ιατρικής μάσκας στους εσωτερικούς χώρους.
  • Σε κάθε αίθουσα υπάρχει αντισηπτικό υγρό για την απολύμανση των χεριών ,κατά την είσοδό των παιδιών στην αίθουσα, τόσο το πρωί όσο και μετά από κάθε διάλειμμα.
  • Αποφυγή συγχρωτισμού. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι να τηρούνται οι αποστάσεις .
  • Σχολαστικό πλύσιμο των χεριών με νερό και σαπούνι τόσο στην τουαλέτα όσο και στις βρύσες της αυλής και οπωσδήποτε πριν την κατανάλωση τροφής
  • Θα γίνεται καθαρισμός αιθουσών, επιφανειών και εξοπλισμού μετά από κάθε χρήση και εξασφάλιση επαρκούς φυσικού αερισμού των αιθουσών.

 

 

 

  • Το κυλικείο θα λειτουργήσει κανονικά με αυστηρή εφαρμογή των μέτρων που έχει υποδείξει η επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας:

α. Προμήθεια και διάθεση μόνο σφραγισμένων και προσυσκευασμένων υλικών.

β. Όλα τα είδη θα είναι  συσκευασμένα, σε ατομική συσκευασία για το κάθε παιδί.

γ. Θα πλένονται πολύ τα χέρια του προσωπικού που ασχολούνται με το κυλικείο για να μην υπάρχει φόβος διασποράς του ιού.

δ. Οι γονείς των μαθητών/τριών της Α΄τάξης θα ενημερωθούν από τις υπεύθυνες εκπαιδευτικούς  της τάξης για τη λειτουργία του κυλικείου και τον τρόπο διάθεσης των προιόντων.

ΔΕΝ  ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η παράδοση φαγητού από τα κάγκελα, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων.

 

Είναι σημαντική και η δική σας συνδρομή με τις συμβουλές και τις συστάσεις που θα κάνετε στα παιδιά σας να τηρούν τους κανόνες και τις οδηγίες που ακολουθούν.

Αφήστε σχόλιο